Smartlog v3 » Det knuste hjerte - Berits blog » Mennesker med dårlig moral
Opret egen blog | Næste blog »

Det knuste hjerte - Berits blog

Om at miste - og tro på at man kan finde det igen

Mennesker med dårlig moral

9. Jun 2011 07:56, Berits blog

Som jeg ser det er der 2 grunde til at mennesker er utro. Enten har de et ufatteligt dårligt selvværd og skal bekræftes konstant af andre for at kunne leve med sig selv. De kalder det bare urinstinkt, spænding, krydderi og en masse andre sjove ord der skal dække over deres manglende selvværd.

Eller også er de kujoner der ikke har mod til at fortælle deres partner sandheden. Så de vælger den ego-centrerede adfærd der sikrer at deres egne behov bliver dækket – uanset prisen! Og sjovt nok kan de også sagtens finde måder at retfærdiggøre det på, de kalder det bare hensyn til børnene, partneren og omgivelserne. Bullshit, tror de virkelig selv at de er så fantastiske at familien ikke kan leve uden dem. Tror de virkelig at partneren og børnene ikke kan komme sig over tabet hvis de går –  og derfor er det meget mere fair at være utro! Der skal godt nok en syg hjerne til at overbevise sig selv om at utroskab er den bedste løsning!

Det er os som samfund der sætter normerne for acceptabel adfærd, og lige nu ser det ud som om de utro har gyldne tider. Der laves endda store reklamefremstød for utroskab. Hvad pokker foregår der? Er det sådan et samfund vi ønsker for vores børn. Et samfund hvor man ikke kan stole på dem man elsker!? Det er helt sygt i  mine øjne. Og det er et skridt tilbage for os som moderne mennesker.

Utroskab har uden tvivl eksisteret så længe der har været mennesker til, men førhen var det dog noget man skjulte fordi det ikke var velset i samfundet som helhed. Nu er det nærmest noget man praler med, nu er det en del af det offentlige rum – en sørgelig del.

Er der mon nogen der i fremtiden vil kigge på Tiger Woods og tænke at han er en fantastisk mand og far. Nej, vel! Han er blevet til en utroværdig og ynkelig mand uanset hvad million-reklamerne prøver at gøre ham til. Fik han nedlagt hvad han ville, fik han de udløsninger han så desperat behøvede, blev han bekræftet af ligegyldige kvinder, fik han øget til selvværd, fik han dyrket sit tarzan-kompleks – og stoppede han nogensinde op og tænkte på om han ødelagde livet for dem omkring ham, de mennesker der elskede  ham og stolede på ham. Eller drejede alt sig bare om  hans behov – om hans ego!

Når jeg tænker på Tiger Woods eller andre utro mennesker, så tænker jeg på de små irriterende hunde der render rundt og forsøger at parre sig op af alle ben de ser. Lidt ynkeligt, lidt pinligt og meget latterligt.

En utro partner er i mine øjne en partner med en dårlig moral, og hvem vil have en kæreste med en dårlig moral. Jeg vil i hvert fald ikke og en utro partner har ingen fremtid med mig. Måske kæmper jeg i en en-mands-hær (det kan indimellem føles sådan) men jeg kæmper for en bedre moral for de næste generationer,  jeg kæmper for at vi højner vores værdier og jeg kæmper for at vi bliver bedre mennesker, ikke dårligere. Og jeg håber vi bliver til et flertal med tiden.

 

 

 

Relaterede